gezichtsbehandelingimagegezichtsbehandeling
image
image
image
microneedlingmicroneedlingmicroneedling
webshop Salon Kathywebshop Salon Kathywebshop Salon Kathy
image
image

Diode Laser – Effectieve ontharing

Scheren, harsen, en elektrisch epileren zijn pijnlijke en eindeloos terugkerende methodes om haar te verwijderen. Salon Kathy werkt sinds 2022 met een diode laser voor deze behandelingen.

Door het gebruik van filters kan de gewenste golflengte, geschikt voor een bepaalde behandeling worden verkregen. Zo kunnen hogere golflengtes dieper in de huid door dringen, waarbij de bovenlaag van de huid beschermd wordt. Dit is uitermate geschikt voor ontharing. Naast het varieren van de golflengte kan ook het aantal pulsen worden aangepast, afhankelijk van de soort behandeling.

Omdat normaal gesproken slechts 20% tot 30% van het haar zich in de groeifase bevindt is na 1 behandeling in werkelijkheid dus hooguit 20% tot 30% van het haar behandeld. Helaas is het niet mogelijk exact te voorspellen wanneer een haar in de groeifase is. Dit betekent dat meerdere behandelingen (veelal 5 of 6 tot soms wel 8 of zelfs meer) nodig zijn met een tussentijd van 1 tot 2 maanden om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 maal wordt behandeld. De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek!

SalonKathy Definitieve Ontharing

Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Maar je moet echter geduld hebben tot de opperhuid de resten verwijderd heeft.
Permanente ontharing is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen en epileren, ingegroeide haartjes, stoppeltjes, overbeharing of haargroei op de bovenlip. Omdat het succespercentage tussen de 80 % en 90% ligt en in sommige gevallen de haren na langere tijd terug kunnen komen is het beter te spreken over bestrijding van ongewenste haargroei.

Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huid gebracht en kan de behandeling beginnen. Het ontharen is vrijwel pijnloos. Meestal wordt het gevoel vergeleken met het tikken van een elastiekje op de huid. Na de behandeling wordt ook een verkoelende gel op de huid aangebracht.
Effectieve ontharing werkt het best wanneer de huid zo licht mogelijk is. Je mag 4 weken voor de behandeling niet meer zonnebaden of onder de zonnebank gaan.  Ook 4 weken na de behandeling dient overmatige zon vermeden te worden of moet er een sunblock worden gebruikt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.
De kans op bijwerkingen is minimaal.