gezichtsbehandelinggezichtsbehandeling
microneedlingmicroneedlingmicroneedling
webshop Salon Kathywebshop Salon Kathywebshop Salon Kathy

IPL – definitieve ontharing

Scheren, harsen, en elektrisch epileren zijn pijnlijke en eindeloos terugkerende methodes om haar te verwijderen. IPL staat voor Intense Pulsed Light. De flitslamp van de IPL geeft een spectrum van lichtstralen af, die worden omgezet in warmte.
Door het gebruik van filters kan de gewenste golflengte, geschikt voor een bepaalde behandeling worden verkregen. Zo kunnen hogere golflengtes dieper in de huid door dringen, waarbij de bovenlaag van de huid beschermd wordt. Dit is uitermate geschikt voor ontharing. Naast het varieren van de golflengte kan ook het aantal pulsen worden aangepast, afhankelijk van de soort behandeling. IPL bereikt hetzelfde effect als de laser maar voelt een stuk vriendelijker aan.

Omdat normaal gesproken slechts 20% tot 30% van het haar zich in de groeifase bevindt is na 1 behandeling in werkelijkheid dus hooguit 20% tot 30% van het haar behandeld. Helaas is het niet mogelijk exact te voorspellen wanneer een haar in de groeifase is. Dit betekent dat meerdere behandelingen (veelal 5 of 6 tot soms wel 8 of zelfs meer) nodig zijn met een tussentijd van 1 tot 2 maanden om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 maal wordt behandeld. De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek!

definitief-ontharen-kathy-handel

Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Maar je moet echter geduld hebben tot de opperhuid de resten verwijderd heeft.
Permanente ontharing is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen en epileren, ingegroeide haartjes, stoppeltjes, overbeharing of haargroei op de bovenlip. Omdat het succespercentage tussen de 80 % en 90% ligt en in sommige gevallen de haren na langere tijd terug kunnen komen is het beter te spreken over bestrijding van ongewenste haargroei.

Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huid gebracht en kan de behandeling beginnen. Het ontharen is vrijwel pijnloos. Meestal wordt het gevoel vergeleken met het tikken van een elastiekje op de huid. Na de behandeling wordt ook een verkoelende gel op de huid aangebracht.
De flitslamp onthaart het best wanneer de huid zo licht mogelijk is. Je mag 4 weken voor de behandeling niet meer zonnebaden of onder de zonnebank gaan. Hoe bruiner de huid, hoe meer licht geabsorbeerd doeltreffend de lichtflits naar het haarzakje doorstoot. Ook 4 weken na de behandeling dient overmatige zon vermeden te worden of moet er een sunblock worden gebruikt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.
Door de waterkoeling van de IPL is de kans op bijwerkingen minimaal.

legs-ipl-kathy

Bloedvatafwijkingen zoals couperose kunnen met IPL succesvol worden behandeld.  De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen iets donkerder, waardoor het aanvankelijk lijkt alsof de couperose erger is geworden. Dit is slechts een eerste reactie. Het betekent dat de vaatjes geraakt zijn en snel zullen verdwijnen. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied en varieert van 10 to 15 minuten. Tussen de behandelingen ligt een periode van ongeveer van 2 weken. Meestal is 50%-80% verbetering haalbaar na een paar behandelingen.

ipl-gezicht

Tijdens het kennismakingsconsult nemen we de IPL methode uitvoerig met je door en geven uitleg over de manier waarop we behandelen. Je kunt, indien gewenst, een aantal proefflitsen krijgen zodat je merkt hoe een behandeling voelt.
Een kennismakingsconsult is geheel kostenloos en duurt ongeveer 30 minuten.